De oprichter van Kikozo I.T. behoort tot de 400 mensen die als eerste in Nederland over een internet verbinding beschikte. Enige tijd geleden werd dit heugelijke feit beloond door
xs4all met een alleszeggend t-shirt. met als tekst erop: I was online B4all.

 

Met recht een echte Nederlandse internetpionier.

De oprichter duikt even met u terug in de tijd.
Nog voordat het www uitgevonden was, werden protocollen zoals telnet en gopher gebruikt om over het internet te reizen. Dat heette toen nog geen surfen, er was nog geen naam voor uitgevonden, het was ook meer een rondzwerven of ronddobberen via de beperkt aangeboden snelkoppelingen van Gopher, de voorloper van het www. Maar ook de beveiliging stond toen nog in de kinderschoenen, het was bijvoorbeeld voldoende om een login met bijbehorend wachtwoord met enige intelligentie te gokken, ook al waren sommige wel heel erg voor de hand liggend, zoals de universiteiten die bijvoorbeeld via login/wachtwoord rug/rug of uva/uva te benaderen waren. Er was ook nog geen zogenaamd open protocol wat zonder login, informatie spuwde, zoals het www. Zelfs Windows in die tijd(versies tot en met 3.1) had nog geen internet. Het gehele tcp/ip protocol moest apart geladen worden voordat windows opgestart werd. Wel het eerste protocol dat de Unix wereld met de Dos/Windows wereld verbond via een netwerk. Voordat Microsoft het Internet herkende als nieuw massa medium waren er al andere pioniers die windows verbonden met het internet. Trumpet winsock, voor oud gedienden wel bekend, was de benodigde brug tussen windows en de tcp/ip stack. Dit programma moest geladen worden in windows om via windows programma's het internet te kunnen gebruiken. Een telnet programma en ftp programma voor windows volgden al snel. Maar er waren ook kapers op de kust voor Micrososoft Windows destijds. Het voor insiders bekende deskview en opvolgende deskviewX, hebben het helaas niet gehaald door het mediaoffensief van Microsoft. DeskviewX bood namelijk de mogelijkheid een Xwindows sessie op een pc te krijgen. En een Xwindow komt uit de Unix wereld, en bood toen al daarmee een desktop terminal voor de pc via bijvoorbeeld een zeer krachtige Unix computer, en dat allemaal al lang voordat de windows versie Remote desktop in beeld verscheen.

Zoeken

Internet Pionier

ServicePro van KPN.

Dealer van o.a.:

Nieuwsfeiten

Outlook 2007 met deels Scandinavisch taal.

Microsoft heeft tijdens de update ronde van 13 september 2017 een foutieve update verstrekt in het Nederlandse taalgebied. Als je Outlook 2007 opent, zie je delen in een Scandinavische taal. De bewuste update heeft het nummmer KB4011086. Ga naar het configuratiescherm en open daar [programmas en onderdelen], en kies aan de linkerzijde voor [geïnstalleerde updates], zoek vervolgens naar update nummer : KB4011086, en verwijder deze.

Het is echter niet afdoende om de update alleen te de-installeren, want deze wordt gewoon weer opnieuw geïnstalleerd via de automatische updates, zet automatisch installatie van updates tijdelijk uit (via instellingen bij het windows update scherm), ga vervolgens opnieuw zoeken naar updates en VERBERG de bewuste update, dan wordt deze niet meer automatisch geïnstalleerd.

Het Kikozo team.

Toshiba terugroep actie

Toshiba is een terugroepactie begonnen, nadat is gebleken dat een bepaald type accu/batterij spontaan kan vlam vatten.
Dit betreft alle Toshiba notebooks vanaf juni 2011 tot en met januari 2016.
Of uw notebook hier ook bijzit, kunt u nu testen door het volgende programma te downloaden en uit te voeren.
Dit programma controleert of uw notebook tot de bewuste serie behoort en of deze de gevaarlijke accu/batterij bevat.
Klik op de volgende link om het controle programma te downloaden, en kies daarna voor uitvoeren.
Klik hier op voor het downloaden van het Batterycheckprogramma.

Klik op onderstaande link om naar de officiële Toshiba website te gaan, en het programma daar te downloaden.

https://batterycheck.toshiba.com

Beschikt u over een Toshiba notebook met de bewuste accu, neem dan contact met ons op.